Saulės valandos - 20% DARBO DIENOMIS nuo 10-16 val. REZERVACIJOMS į Nugaros ir Viso Kūno masažus Vilniuje ir Kaune

Sužinok, kaip subalansuoti Vata energiją ir pažadinti vidinę harmoniją

Ajurvedos mokslas, kurio pagrindas yra fizinės ir emocinės pusiausvyros užtikrinimas, teigia, kad egzistuoja trys kūno energijos tipai arba došos: Vata, Pita ir Kapha. Visos šios došos jau yra mūsų kūne, tačiau viena jų užima daugiau vietos ir nulemia mūsų konstituciją, mitybos įpročius ir net polinkį sirgti tam tikromis ligomis.

Vata došą sudarantys elementai yra Eteris ir Oras. Visatoje šie elementai pasireiškia kaip sausumas, šaltis, lengvumas, judesys, greitis, nepastovumas.

Atitinkamai, Vatos tipo žmonės yra smulkaus kūno sudėjimo, judrūs, bet permainingi. Jie labai nemėgsta šalto ir vėjuoto oro. Jų rankos ir kojos būna šaltos, bet sausos. Vatos yra jautrūs, gyvai reaguoja, jų nuotaika greitai keičiasi.

Bendraudami su žmonėmis jie mėgsta klausytis. Kai turi pakankamai energijos jie aukštumoje, labai mėgsta bendrauti ir šnekučiuotis, jų šneka greita ir sąmojinga. Bet kai pavargsta – nori vienumos. Gyvenime Vatos nėra nuoseklūs ir nesilaiko užsiduotos programos. Vatos neturėtų rinktis tokio darbo, kuriame daug triukšmo, bruzdesio ir įtampos. Jie negali kasdien po kelias valandas praleisti automobilyje, nes važiavimas ypač didina Vata došą. Jie greit pavargsta dirbdami fizinį darbą, nes jų raumenų tonusas nedidelis, koordinacija sutrikusi. Jie greit išeikvoja savo energiją ir ją turi atstatyti subalansavę save tinkama mityba, gyvenimo būdu ir maistu. Jie turėtų gyventi neskubėdami, gerai išsimiegoti, nebūti tvankiose, prirūkytose, šaltose patalpose. Vata tipo žmonėms labai tinka daug vaikščioti, važinėti dviračiu, šokti, užsiimti joga.

Vatos tipo žmonėms tiesiog būtinas rytinis susikaupimas, meditacija. Labai sveika šios meditacijos metu žiūrėti į raudoną, geltoną, žalsvą ar oranžinę spalvas, kvėpuoti tinkamai parinktu eteriniu aliejumi. Neskubus rytmetys subalansuos visai dienai.

Geriausias maistas Vatos atstovas – avokadas, riebesnis pienas, šakniavaisiai, virtos kruopos. Tačiau patariama mažiau gerti kavos, nerūkyti, o žalią maistą vartoti nedideliais kiekiais. Daugiau apie Vata tipui rekomenduojamą mitybą skaitykite čia...

Back