Saulės valandos - 20% DARBO DIENOMIS nuo 10-16 val. REZERVACIJOMS į Nugaros ir Viso Kūno masažus Vilniuje ir Kaune

Sužinok, kaip subalansuoti Pita energiją ir pažadinti vidinę harmoniją

Ajurvedos mokslas, kurio pagrindas yra fizinės ir emocinės pusiausvyros užtikrinimas, teigia, kad egzistuoja trys kūno energijos tipai arba došos: Vata, Pita ir Kapha. Visos šios došos jau yra mūsų kūne, tačiau viena jų užima daugiau vietos ir nulemia mūsų konstituciją, mitybos įpročius ir net polinkį sirgti tam tikromis ligomis.

Pita došą sudaro Vandens ir Ugnies stichijos. Šio tipo žmonės yra vidutinio ūgio, gražaus kūno sudėjimo, grakštūs. Dažnai jų plaukai rusvi, kartais ugningos spalvos, jie anksti pražyla. Rankos ir kojos karštos, jie gausiai prakaituoja, nemėgsta karščio. Veido oda jautri, sudirgusi, linkusi į kapiliarų išsiplėtimą, spuogus, raudonas dėmes. Pitos tipo žmonių raumenų tonusas ir koordinacija vidutiniški, jie mėgsta intensyvų sportą, dirba „su ugnele“, bet greitai „perkaista“.

Gyvenime Pitos tipo žmonės energingi, siekia tikslo, drąsūs. Paprastai jie turi savo gyvenimo programą, labai trokšta karjeros, lyderystės, mėgsta prabangą, lankosi prestižinėse vietose. Turi daug draugų, ypač jei tie draugai jiems naudingi. Jie labai nori lavintis, sužinoti kažką naujo. Bet dažnai tai tik būna ego plėtimas, dvasinis augimas nevyksta, jei šio tipo žmonės žinias panaudoja tik įsitvirtinimui visuomenėje, bet ne kitų žmonių labui. Išvesti iš pusiausvyros Pitos tipo žmonės tampa labai nekantrūs, karštakošiai, irzlūs ir agresyvūs.

Pitos tipo žmonės gali būti puikūs administratoriai, vadovai, jie greitai orientuojasi situacijoje, greitai ir ryžtingai daro sprendimus, jiems puikia sekasi verslas, ypač jei jie harmonijoje ir optimistai. Tačiau ir jiems reikia ramybės bei poilsio. Didelis stresas, įtampa, pomėgis rūkyti ir vartoti alkoholį išbalansuoja šią došą, ypač jei žmogus jaučia pyktį ar įniršį, kelia pernelyg didelius reikalavimus sau ar kitiems.

Pita doša gali padidėti persikaitinus saulėje, valgant daug karšto, riebaus ir aštraus maisto, geriant daug kavos, vartojant daug druskos ar tiesiog suvalgius nešviežio maisto, kuriam šio tipo žmonės ypač jautrūs.

Pitas subalansuoja poilsis, saikas ir ramybė. Jiems ypač būtina darbe daryti pertraukas, jų metu pasiklausyti ramios muzikos, išgerti sulčių. Labai svarbu tolygiai paskirstyti darbus, nepersidirbti ir nepalikti svarbių darbų vakarui, nes Pitos tipo žmonėms nebaigti darbai ir neramios mintys neduos užmigti, nors šio tipo žmonėms miego reikia šiek tiek mažiau, negu kitiems.

Šio tipo žmonėms prieš miegą būtina pasivaikščioti, ypač jei oras vėsus. Tinka tokios sporto rūšys, kaip: sportinis ėjimas, tenisas, alpinizmas, slidinėjimas. Vakare reikėtų išgerti raminančios arbatos, kuri ne tik padės užmigti, bet ryte sukoncentruoti dėmesį darbams. Ryte ir vakare būtina pamedituoti. Jei nesugebate susitvarkyti su įkyriomis mintimis, esate suirzę ir išvesti iš pusiausvyros, pagulėkite vėsioje vonioje su aromatiniais aliejais.

Tinkamiausias maistas: vynuogės, melionai, kiaušiniai, ryžiai, cukinijos, agurkai brokoliai. Daugiau apie Pita tipui rekomenduojamą mitybą skaitykite čia...

Back